Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλος οι εκδηλώσεις Ζηνοβία… (Όλες οι λεπτομέρειες)!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλος οι εκδηλώσεις Ζηνοβία… (Όλες οι λεπτομέρειες)!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλος οι εκδηλώσεις Ζηνοβία… (Όλες οι λεπτομέρειες)!

Ακυρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις με την ονομασία «Εβδομάδα Ζηνοβία» για το γνωστό ναυάγιο της Λάρνακας. Και τούτο, λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ναυαγίου και του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων ως προς τη διαχείριση του πασίγνωστου ανά τον κόσμο ναυαγίου.

Ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός, ο οποίος άρχισε να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας στη Λάρνακα σημερινό αριθμό καταδυτικού τουρισμού, φέτος το καλοκαίρι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού, δυστυχώς για την πόλη, δεν έγινε κατορθωτό να γεφυρωθούν οι διαφορές που προκύπτουν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όπως πληροφορούμαστε, αντικείμενο της έντονης αντιπαράθεσης είναι η απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας A.A.K. Larnaka – Ay. Napa Sea Cruises Ltd (πήρε την ιδιοκτησία του ναυαγίου το 1998 από το Ναυτοδικείο Κύπρου) να επιβάλει έλεγχο και κανονισμούς στις καταδύσεις στο Ζηνοβία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και διαφωνία των καταδυτικών κέντρων.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να επιβάλει κανονισμούς για τις καταδύσεις στο ναυάγιο, καθότι είχαν προηγηθεί, τα προηγούμενα χρόνια, τραγικά ατυχήματα με θανάτους δυτών. Οι κανονισμοί αυτοί προβλέπουν την επιβολή τέλους 5 ευρώ ανά καταδύτη και την υποχρέωση εξασφάλισης συγκατάθεσης από την ιδιοκτήτρια εταιρεία πριν την πραγματοποίηση κάποιας κατάδυσης, ειδικά για την είσοδο εντός του βυθισμένου εμπορικού πλοίου.

Οι κανονισμοί αυτοί αποτέλεσμα και την αιτία «πολέμου» για τις σχολές καταδύσεων, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια διεξάγουν οργανωμένες κρουαζιέρες και καταδύσεις στο Ζηνοβία. Ως εκ τούτου, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αποφάσισε ν’ αναβάλει όλες τις εκδηλώσεις για το Ζηνοβία αυτό το καλοκαίρι, μέχρι να εξευρεθεί κάποια λύση όσον αφορά τις διαφωνίες που υπάρχουν. Για τον σκοπό αυτό, η τοπική εταιρεία τουρισμού αναμένει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για εξεύρεση λύσης και από το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 

Send this to a friend