Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέτρος Χριστοδούλου: «Μπαίνει τάξη στο Μακένζι, όσοι δεν το πράξουν τότε…» (Ετοιμάζει απάντηση στην Ελεγκτική Υπηρεσία ο Δήμος και έπονται εξελίξεις)!
Πέτρος Χριστοδούλου: «Μπαίνει τάξη στο Μακένζι, όσοι δεν το πράξουν τότε…» (Ετοιμάζει απάντηση στην Ελεγκτική Υπηρεσία ο Δήμος και έπονται εξελίξεις)!

Πέτρος Χριστοδούλου: «Μπαίνει τάξη στο Μακένζι, όσοι δεν το πράξουν τότε…» (Ετοιμάζει απάντηση στην Ελεγκτική Υπηρεσία ο Δήμος και έπονται εξελίξεις)!

Απαντήσεις σ’ όλα τα ερωτήματα που θέτει η Ελεγκτική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής στην ακτή Μακένζι θα δώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Λάρνακας. Αυτό αποφασίστηκε κατά την ψεσινή συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου, που συνήλθε ειδικά για να εξετάσει τα προβλήματα που προκύπτουν στην πολυσύχναστη παραλία από τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων.     

Η απόφαση του Δήμου Λάρνακας να εξετάσει θέμα παρανομιών στην παραλία Μακένζι ελήφθη ύστερα από επιστολή που έλαβε την περασμένη Παρασκευή ο Δημαρχεύων Πέτρος Χριστοδούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με την επιστολή καλούνται στη βάση των υποχρεώσεών τους, που απορρέουν από τη σύμβαση που αφορά θέματα νομιμότητας, χρήσης και διαχείρισης των υποστατικών στην παραλία Μακένζι, καθώς και των αρμοδιοτήτων τους, ως Δημοτική, Πολεοδομική και Οικοδομική Αρχή, να διαβιβάσουν μέσα σε 30 μέρες λεπτομερή έκθεση για κάθε ένα από τα ακίνητα (υποστατικά, οικόπεδα και δημόσιους/κρατικούς χώρους).

Στην επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών υποδεικνύεται στον Δημαρχεύοντα και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας όπως στην έκθεσή τους καταγράψουν αναλυτικά όλες τις μη νόμιμες πράξεις που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα ακίνητα και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.

Θα συναντηθούν την άλλη εβδομάδα

Ο δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας ότι ο δήμος θ’ απαντήσει τεκμηριωμένα σ’ όλα τα ερωτήματα που θέτει η Ελεγκτική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, σ’ ότι αφορά το θέμα των νέων συμβολαίων, των αδειών λειτουργίας των κέντρων, το θέμα με τις πολεοδομικές άδειες και γενικά με τη χρήση των υποστατικών στην ακτή Μακένζι.

«Ως Δήμος Λάρνακας παραλάβαμε… ένα χάος όταν το 2012 ανακτήσαμε την κυριότητα της συγκεκριμένης παραλίας. Έχουμε κάνει αρκετά και θα γίνουν κι άλλα στο μέλλον. Στόχος μας απ’ όλη αυτή την προσπάθεια είναι η Λάρνακα να βγει κερδισμένη. Δεν διαπραγματευόμαστε την κυριότητα του Μακένζι με κανέναν. Με καλή θέληση θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τάξη στην περιοχή», ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Χριστοδούλου.

Όσον αφορά τις παράνομες επεκτάσεις κέντρων σε χώρους πρασίνου, αποφασίστηκε όπως κατεδαφιστούν από τους ιδιοκτήτες των κέντρων.

Εφόσον οι ιδιοκτήτες δεν το πράξουν, τότε ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει στην κατεδάφιση των παράνομων επεκτάσεων.

Θα εξεταστούν ένα προς ένα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου είπε πως «η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα εξετάσει ένα προς ένα τα υποστατικά που βρίσκονται επί της παραλίας Μακένζι για να δούμε τις υποχρεώσεις που είχαν οι ιδιοκτήτες τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών προτού ο Δήμος Λάρνακας αναλάβει τη διαχείριση της περιοχής».

«Θα εξεταστεί, επίσης», πρόσθεσε, «ποιοι από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών δεν υπογράφουν συμβόλαια με τον Δήμο Λάρνακας και ποιοι έχουν διαπράξει παρανομίες επί του χώρου πρασίνου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πολεοδομικές υποχρεώσεις τους είναι εντάξει».

Κατά τη χθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέχισε, «επιβεβαιώσαμε την απόφαση που ελάβαμε τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την οποία όσοι ιδιοκτήτες υποστατικών στην περιοχή Μακένζι δεν υπογράφουν συμβόλαια με τον Δήμο Λάρνακας, θα τερματίσουν την επιχείρησή τους». Ανέφερε ακόμα ότι «σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν προχωρήσουν στην άμεση κατεδάφιση των παράνομων υποστατικών τους, τότε ο Δήμος Λάρνακας θα αναλάβει ο ίδιος το έργο».

«Έφτασε πλέον ο καιρός να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να κατεδαφιστούν οι οποιεσδήποτε παράνομες κατασκευές στον χώρο πρασίνου στην περιοχή Μακένζι», κατέληξε ο Δημαρχεύων Λάρνακας.

Ξηλώνει παρανομίες και καθαρίζει την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου ο Δήμος

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ανέβαλε για την ερχόμενη εβδομάδα τη λήψη απόφασης για την κατεδάφιση όλων των παράνομων υποστατικών που έχουν ανεγερθεί από ιδιοκτήτες στην περιοχή Μακένζι, ο Δήμος Πάφου ξεκίνησε ήδη από χθες την επιχείρηση καθαριότητας και άρσης των παρανομιών στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας άρχισε και η κατεδάφιση παράνομων υποστατικών.

 

 

 

Send this to a friend