Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κομπίνα με τα δίδακτρα μαθητών στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας (Συνελήφθη ο…)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κομπίνα με τα δίδακτρα μαθητών στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας (Συνελήφθη ο…)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κομπίνα με τα δίδακτρα μαθητών στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας (Συνελήφθη ο…)

Μεγάλη κομπίνα έστησε ο διευθυντής του απογευματινού εκπαιδευτικού κέντρου της Αμερικάνικης Ακαδημίας, στη Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία με την υποψία ότι οικειοποιήθηκε ποσό περίπου 30.000 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που αφορούσαν τις εισπράξεις από τα δίδακτρα μαθητών. Όπως ισχυρίστηκε, ήθελε να βοηθήσει οικονομικά τον αδελφό του που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα…

Ύποπτος θεωρείται ο Θ.Ν., 36 χρόνων, από την Ορόκλινη, ο οποίος χθες προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα πενθήμερης κράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας της οικονομικής διευθύντριας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αθηνάς Κρανιδιώτου Γρηγορίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι πρώτες υποψίες ηγέρθησαν στη διοίκηση του σχολείου όταν στις 25 περασμένου Φεβρουαρίου διαπίστωσαν πως ο ύποπτος, λίγες μέρες προηγουμένως, είχε παραγγείλει και παρέλαβε από συγκεκριμένο τυπογράφο, με τον οποίο το σχολείο συνεργάζεται, βιβλιάρια αποδείξεων με το λογότυπο της Αμερικάνικης Ακαδημίας.

Αναφορικά με την αρίθμηση των αποδείξεων, ο συλληφθείς ζήτησε από τον τυπογράφο ν’ αρχίσει την αρίθμηση από τον αριθμό «1» και όχι από τον αριθμό που ήταν η τελευταία τυπωμένη απόδειξη, με τη δικαιολογία ότι οι αποδείξεις αυτές θα χρησιμοποιούνταν για τις ενοικιάσεις των γηπέδων της Ακαδημίας. Επιπλέον, ο 36χρονος ζήτησε από τον τυπογράφο στο τιμολόγιο που θα εκδώσει για την πληρωμή να γράψει ότι αφορούσε… επιστολόχαρτα αντί βιβλιάρια αποδείξεων, πράγμα το οποίο ο τυπογράφος έπραξε.

Άρχισαν έλεγχοι

Όλες οι πιο πάνω ενέργειες του υπόπτου ήρθαν εις γνώση κάποιων μελών του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου, γι’ αυτό και ξεκίνησαν οι σχετικοί έλεγχοι. Από τις εξετάσεις που έγιναν στο λογιστήριο του σχολείου, διαφάνηκε ότι από τις 25 περασμένου Φεβρουαρίου μέχρι και πρόσφατα αρκετοί μαθητές του απογευματινού εκπαιδευτικού κέντρου, παρόλο που πλήρωσαν τα δίδακτρά τους, εντούτοις ο ύποπτος δεν τους είχε δηλώσει στους μηνιαίους καταλόγους που παρέδιδε στο λογιστήριο. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι κάποιοι μαθητές πλήρωσαν τον ύποπτο για τα δίδακτρά τους και αυτός τους έκδωσε αποδείξεις είσπραξης από το μπλοκ που εξασφάλισε εν αγνοία και χωρίς την εξουσιοδότηση της διεύθυνσης του σχολείου. Διαφάνηκε, ακόμα, ότι κάποιοι μαθητές δεν είχαν καν λογιστική μερίδα στο αρχείο του σχολείου και δεν τιμολογούνταν… Παρουσιάζοντας χθες τον ύποπτο στο δικαστήριο, ο αν. αστυφύλακας του ΤΑΕ Λάρνακας Μάριος Αποστόλου κατέθεσε ότι ο λογιστικός έλεγχος στο εν λόγω σχολείο ακόμα συνεχίζεται και ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο ο 36χρονος διευθυντής εισέπραξε από μαθητές, τους οποίους δεν δήλωνε στο λογιστήριο, το χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στις 30 χιλιάδες ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, το ποσό αυτό οικειοποιήθηκε από τον ύποπτο, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν παρέδωσε τα χρήματα στο λογιστήριο.

Παραδέχθηκε

Ο Θ.Ν. από την Ορόκλινη κλήθηκε ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου και παραδέχθηκε ότι οικειοποιήθηκε τα δίδακτρα που εισέπραττε. Ισχυρίστηκε ότι προέβη στην πράξη αυτή για να βοηθήσει τον αδελφό του που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αναγνώρισε, μάλιστα, κάποιες ψεύτικες αποδείξεις του σχολείου που έκδωσε ο ίδιος.

Από το γραφείο του παραλήφθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές για εξετάσεις, ενώ για συμπλήρωση των ανακρίσεων θα ληφθούν περίπου 60 καταθέσεις. Αναζητούνται όλα τα βιβλιάρια αποδείξεων και οι αποδείξεις που έκδιδε ο ύποπτος στους μαθητές του. Παρόμοιες αποδείξεις έχουν αρκετοί γονείς μαθητών. Η αστυνομία θα ζητήσει και την έκδοση διατάγματος αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών του συλληφθέντα.

 

Send this to a friend