Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτσι τιμήσαμε την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 (pics)!
Έτσι τιμήσαμε την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 (pics)!

Έτσι τιμήσαμε την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 (pics)!

Την επέτειο της έναρξης, πριν από 61 χρόνια, του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955- 1959) κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας τίμησε σήμερα ο κυπριακός λαός.

Με δοξολογίες και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις η Κύπρος τίμησε την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Η πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής (01/04) στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου χοροστατούντος του Επισκόπου Αρσινόης Νεκτάριου στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε o Βοηθός Διευθυντής Α΄ του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας Δρ. Σίμος Συμεού.

Γύρω στις έντεκα το πρωί τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών, στις Φοινικούδες.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε γύρω στις 09.30 το πρωί στον Ιερό Ναό  Αποστόλου Λουκά γύρω και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Γύρω στις δέκα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στην οποία συμμετέχουν τα εκπαιδευτήρια του Δήμου, Σωματεία και Οργανώσεις και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις 10 το πρωί στην εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Αντρούλα Σιημητρά, Επιθεωρήτρια Δημοτικού Σχολείου Αθηένου Κ. Α΄. Ακολούθησε παρέλαση προς το κοιμητήριο Αθηένου όπου είχε τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Ηρώων.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Κυπρούλα Σεργίου, Βοηθός Διευθύντρια του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.

Φώτο από την παρέλαση στην Αραδίππου με τον φακό του Sotos Con:

1 2 3 4 5 6

 

Send this to a friend