Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέτρος Χριστοδούλου: « Μακριά από κομματικές τοποθετήσεις, ενωμένοι για τη Λάρνακα…»
Πέτρος Χριστοδούλου: « Μακριά από κομματικές τοποθετήσεις, ενωμένοι για τη Λάρνακα…»

Πέτρος Χριστοδούλου: « Μακριά από κομματικές τοποθετήσεις, ενωμένοι για τη Λάρνακα…»

Tα καθήκοντα του Δημαρχεύοντος ανέλαβε από χθες ο Αντιδήμαρχος της Λάρνακας, Πέτρος Χριστοδούλου, μετά την σύλληψη το περασμένο Σάββατο του  Ανδρέα Λουρουτζιάτη και την γραπτή δήλωση  του στην οποία αναφέρει ότι θα απέχει από τα καθήκοντά του, μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού και ερευνητικού έργου και τη διαλεύκανση της υπόθεσης του ΧΥΤΥ Κόσιης.

Η απόφαση λήφθηκε το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρία του Αντιδημάρχου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων στη παρουσία του νομικού Συμβούλου του Δήμου Ανδρέα Ποιητή. Συγκεκριμένα στην συνεδρία παρέστησαν η Ελένη Λουκά επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ, ο Γρηγόρης Γρηγορίου της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, ο Ιάσωνος Ιασωνίδης του ΔΗΚΟ, ο Παναγιώτης Κιτιπός της Δημοτικής Ομάδας της ΕΔΕΚ και ο Ηλίας Ηλία της Δημοτικής Ομάδας του ΕΥΡΩΚΟ.

Σε δηλώσεις του ο Πέτρος Χριστοδούλου, μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «κρίθηκε αναγκαίο να έχουμε την γνώμη του νομικού συμβούλου του Δήμου σ’ ότι αφορά το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορούμε να κινηθούμε από τώρα και στο εξής λόγω των πρόσφατων γεγονότων».

Πρόσθεσε πως από σήμερα θα είναι «Δημαρχεύων Λάρνακας όπως ακριβώς γινόταν κάθε άλλη φορά που έλειπε ο Δήμαρχος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χριστοδούλου είπε πως «ο νομικός Σύμβουλος του Δήμου ήταν θετικότατος. Μέχρι την Κυριακή δεν ισχύει τίποτε διαφορετικό από αυτό που ίσχυε για οποιαδήποτε συνήθη απουσία του Δημάρχου για προσωπικούς λόγους. Από κει και πέρα θα πρέπει να δούμε πως χειριζόμαστε το όλο θέμα» είπε και πρόσθεσε πως «ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θα πρέπει να εξάρω τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων οι οποίοι έχουν εκφραστεί με μια έντονη διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι».

Το μήνυμα, συνέχισε «που θέλουμε να δοθεί είναι ότι η πόλη μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές  τοποθετήσεις προχωρεί ενωμένη μπροστά , αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν».

Στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στη γραπτή δήλωση του Ανδρέα Λουρουτζιάτη στην οποία απαντά σε επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών για να απέχει από τα καθήκοντα του ως Δημάρχου Λάρνακας. «Η δήλωση του κ. Λουρουτζιάτη τον τιμά γιατί ακολουθεί τις εισηγήσεις του Υπουργού Εσωτερικών».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως ο ίδιος θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις οποίες θα λάμβανε μέρος.

Αναφορικά με το θέμα των Διαρθρωτικών Ταμείων ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι «αυτό είναι μία από τις προτεραιότητες μας και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα».

Ανέφερε ακόμα ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου όλοι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και «να γίνει μια συζήτηση για το πώς προχωρούμε και τις προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

Από την πλευρά του ο νομικός Σύμβουλος του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Ποιητής δήλωσε πως «το θέμα του Νόμου είναι καθαρό και ο Δήμος θα προχωρήσει κανονικά σα να μην συμβαίνει τίποτε».

Ερωτηθείς τί θα γίνει σε περίπτωση που υπάρχουν θέματα προς ψηφοφορία και δεν θα υπάρχει η πλειοψηφία του ΔΗΣΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, ο κ. Ποιητής απάντησε πως «αυτό δεν είναι θέμα νομικό, είναι θέμα πολιτικό. Το θέμα της ψηφοφορίας δεν ενδιαφέρει νομικά, είναι θέμα των Δημοτικών Συμβούλων τι θα αποφασίσουν. Εάν κατορθώνουν να πάρουν πλειοψηφία έχει καλώς».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η ψήφος του Δημαρχεύοντος θα είναι νικώσα όπως ίσχυε για τον Δήμαρχο Λάρνακας, ο κ. Ποιητής είπε πως «ο Δημαρχεύων εκτελεί πλήρως τα καθήκοντα του Δημάρχου».

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα πλειοψηφιών, θα προσπαθούμε να κινηθούμε συναινετικά οπότε δεν μπαίνει θέμα πλειοψηφιών και μειοψηφιών. Αυτή τη βδομάδα δεν υπάρχει οτιδήποτε που χρειάζεται να γίνει ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend