Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τρία πρόσωπα από την Αραδίππου για επίθεση, εξύβριση και απειλή: Ένοχοι εξαιτίας της… «Jungle woman»
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τρία πρόσωπα από την Αραδίππου για επίθεση, εξύβριση και απειλή: Ένοχοι εξαιτίας της… «Jungle woman»

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τρία πρόσωπα από την Αραδίππου για επίθεση, εξύβριση και απειλή: Ένοχοι εξαιτίας της… «Jungle woman»

Για πρώτη φορά το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας κρίνει ένοχους τρία πρόσωπα, ανδρόγυνο και τη μητέρα της συζύγου, από την Αραδίππου, για υπόθεση που έχει άμεση σχέση με περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος έγχρωμης γυναίκας από την Γκάνα, η οποία είναι νυμφευμένη με Κύπριο. Κατηγορούμενοι και παραπονούμενοι στην υπόθεση είναι γείτονες, αφού τα σπίτια τους βρίσκονται απέναντι το ένα με το άλλο.

Σήμερα (1/2), το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, έπειτα από ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχους το ανδρόγυνο, Δ.Μ και Ε.Μ., καθώς και τη μητέρα της συζύγου, Χ.Χ., για αδικήματα που αφορούν απειλή, επίθεση και δημόσια εξύβριση. Τ’ αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012. Το δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστους τους δύο βασικούς μάρτυρες κατηγορίες που κατέθεσαν στη δίκη, δηλαδή το σύζυγο της έγχρωμης γυναίκας και την ίδια την παραπονούμενη από την Γκάνα, οι οποίοι στις μαρτυρίες τους υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η Ε.Μ. συμπεριφερόταν ρατσιστικά προς την έγχρωμη κοπέλα, την οποία κορόιδευε με διάφορα υποτιμητικά σχόλια και την εξύβριζε, κυρίως στο facebook. Επίσης, η παραπονούμενη κατάγγειλε ότι η Ε.Μ. φώναζε έξω από το σπίτι της τις λέξεις… «jungle woman», εννοώντας αυτήν. Ο πρώτος κατηγορούμενος, Δ.Μ., κρίθηκε ένοχος ότι στις 2 Νοεμβρίου 2012 απείλησε το σύζυγο της έγχρωμης γυναίκας λέγοντάς του ότι «θα σε σκοτώσω», η σύζυγός του, Ε.Μ., κρίθηκε ένοχη ότι την ίδια μέρα επιτέθηκε κι έσπρωξε την γυναίκα από την Γκάνα, ενώ η μητέρα της, η Χ.Χ., κρίθηκε ένοχη ότι εξύβρισε χυδαία την παραπονούμενη.

«Η παραπονούμενη ήταν σε γενικές γραμμές αξιόπιστη. Θεωρώ ότι ήταν ειλικρινής και αποδέχομαι τη μαρτυρία της σε σχέση με τις προκλήσεις που είχε αντιληφθεί ότι δεχόταν από την δεύτερη κατηγορούμενη, αλλά και σε σχέση με τις ενέργειες και πράξεις και των τριών κατηγορουμένων», σημειώνει στην απόφασή της η δικαστής Γ. Κυθραιώτου – Θεοδώρου. Η υπόθεση ορίστηκε για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 16 Φεβρουαρίου. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο δημόσιος κατήγορος Θανάσης Παπανικολάου.

 

Send this to a friend